Teststasjonen i Senja kommune legges ned 29. april 2022. Det melder Senja kommune i en pressemelding torsdag 28. april.

«Anbefalingene fra Helsedirektoratet for testing endres fra 1. mai. Pandemien er ikke over, men smittetallene er klart synkende. Det er derfor ingen generell anbefaling om å teste seg verken med selvtest eller PCR-test på Teststasjonen,» skriver de.

– Positive tester skal heller ikke lenger meldes inn til kommunen, sier Elisabeth Skogheim, kommuneoverlege i Senja kommune.

– Det er legen din som avgjør om det er nødvendig med test eller ikke. Dette er likt slik det er for alle andre infeksjoner, forklarer hun.

Dersom man trenger test for koronasertifikat, skal kommunen tilby dette. I pressemeldingen står det at når teststasjonen nå

legges ned, tilbys test ved legekontorene i kommunen.

«Utskrift av koronasertifikat til ikke-digitale brukere, vil fortsatt være på Servicetorget på rådhuset på Finnsnes i Senja kommune.»

Test for koronasertifikat er ikke det samme som «fit-to fly» test: Det vil si de som har gyldig koronasertifikat, men trenger en test i forbindelse med reise eller jobb.

Da må du finne private løsninger for å ta disse testene. Slike tilbud finnes i Tromsø, skriver kommunen.

Teststasjonen i Senja kommune har vært bemannet med personell fra andre tjenester i kommunen.

– Når det nå er så lite behov for testing må vi avslutte tilbudet ved teststasjonen, slik at vi kan få normal drift ved andre tjenester igjen, sier Skogheim.

– Vi er fortsatt i beredskap, sier kommuneoverlegen.

– Teststasjonen kan startes opp igjen på kort varsel, dersom det blir behov for det. Helsedirektoratet forventer en ny smittebølge til høsten, selv om det er usikkert om og når den eventuelt kommer. Hvilken virusvariant som vil kunne komme, er vi heller ikke sikker på.